sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Photoshoppaa Eiffel-torni mun sukkakuvaan

Suunnittelin viimeisimmän neuleprojektin kuvausta ääneen ruokapöydässä ja sain kommentin, että kohta niissä neulekuvissa pitää olla Eiffel-torni taustalla. Tämä oli hupaisaa siksi, että kommentoija ei ollut tietoinen (vielä) netti-ilmiöstä, jossa oli pyydetty photoshoppaamaan matkavalokuvassa henkilön käsi koskettamaan Eiffel-tornia. Sitä saa mitä tilaa. Minä suunnittelin kuvaan Eiffel-tornin sijaan vappuisen kukkakimpun.

Sukat ja gerberat keltaisena, vappu 2015
Nämä sukat osallistuvat Titityyn kevät KAL:iin aihetunnisteella #titityykevätkal. Lankakin on sattumoisin aikoinaan Titityyltä hankittu neulojien yön sukkalankapaketissa. Sukkien jujuna on mallikerran nostetut silmukat ja langanjuoksut. Kirjassa sukat on neulottu semisolidista langasta. Kuvittelin mallin sopivan myös moniväriselle langalle, koska tuollainen mallikerta estää värien läikittymistä. Lopputuloksesta voi olla montaa mieltä. Kuvattu omalla parvekkeella, keli pilvinen, rekvisiitta omasta takaa. Parvekepöydän päällä valkoinen lakana, peruskuvaustaustani.

Lanka: Knitlob's Lair Väinämöinen
Väri: Jalo
Langan menekki: 61g
Ohje: Nostoneulesukat / Slip-n-Slide
Suunnittelija: Chrissy Gardiner
Kirjasta Ann Budd Sock Knitting Master Class: Innovative Techniques + Patterns from Top Designers
suomennettu nimellä Villasukkakirja. Suomennoksessa on muutama virhe, mutten löytänyt errataa.
Puikot: 2,25mm
Koko: yksi koko
Ravelryn projekti


Tässä on lisäksi muutamien blogissa aiemmin esittelemättömien projektien kuvat. Nämä ovat mielestäni onnistuneimpia projektikuvia vuoden 2013 tour-de-sockin sukkakuvien lisäksi. Koitan nykyään saada aikaiseksi kunnolliset kuvat valmiista projekteista, koska huonojen kuvien julkaisusta ei ole iloa kellekkään. Hyvistä projektikuvista taas on apua toisille neulojille mallien valinnassa. Joskus neulemallin kuvat ovat pikkiriikkisiä tai eivät näytä koko neuletta. Joskus neulemallissa käytetty väri ei ole oma lempiväri ja jonkun projektikuva saa vasta aikaan mielenkiinnon mallia kohtaan. Neulemallit ovat usein kuvattu (ja joskus myös neulottu!) vain S-koossa ja projektikuvat kertovat, istuuko malli oikeasti myös isompana.


Omat vinkkini siitä, miten onnistuu neuleprojektin kuvaamisessa:

1. Kamera on kohtuullinen.
2. Valoa on. Talvella sitä ei ole, pimeässä sitä ei ole, sisätiloissa sitä ei ole ilman kuvausvaloja.
3. Kuvaaja on koulutettu neuleiden kuvaamiseen riittävästi. Kuvaaja huomaa:
  • jos tukka on huonosti.
  • jos kohde (eli esim. huivi) on rypyssä.
  • jos taustalla on jotain epämääräistä, jota ei pysy rajaamaan pois lopullisessa käsittelyssä.
  • tulla tarpeeksi lähelle kohdetta. Kuvataan siis neuletta, ei minua eikä maisemaa.
  • rajata kuvan järkevästi (eli mieluummin jalat pois kuvasta kuin pää, ellei sitten kuvata sukkia, jolloin koko muun kropan voi jättää pois kuvasta).
  • varjojen suunnat.
  • värien toistumisen oikeanlaisena
  • tarkentaa kohteeseen.
4. Käytä tilaisuus hyväksi.
5. Harjoittele ja opiskele omien kuvien kautta, miten voit parantaa kuvausta.
6. Kuvaa erikseen tunnelmakuvat ja lähikuvat.
7. Ota paljon kuvia, voit valita julkaistavaksi vain parhaat otokset.
8. Rajaa lopullinen kuva kuvankäsittelyssä. Minä olen käyttänyt Picasaa ja rajauksen lisäksi muuta kuvankäsittelyä en tee.

Huivi ja kiviaita, kesällä 2014
Tässä viime vuoden huiviprojekti, joka on kuvattu erään kirkon kiviaidan vieressä. Huivi on tarkoituksella otettu mukaan kuvattavaksi tässä kohteessa. Malli (eli minä) valitsi tarkoituksella mustan paidan huivin kuvaukseen, farkut ei tähän tosin sovi. Tämä on tunnelmakuva, joka ei kunnolla näytä edes huivin pitsikuvioita. Mayan Garden oli myös Kitman Figueroan Mystery-KAL, mutta en ehtinyt KAL:n mukana huivia neuloa, vaan tein sen jälkikäteen.

Lanka: madelinetosh tosh lace
Väri: glazed pecan
Langan menekki: 86g
Ohje: Mayan Garden
Suunnittelija: Kitman Figueroa
Puikot: 3,5mm; 3,75mm; 4mm
Helmet: Helmimerestä
Ravelryn projekti

Huivi kohteessa 2010

Tässä on käytetty hyväksi tilaisuus ja kohde. Huivi on neulottu tähän tilaisuuteen, mekko on ostettu, kun huivi oli vielä tekeillä. Huivi oli tarkoitus kuvata sopivan tilaisuuden tullen ja sille löytyi mahtava paikka. Kuvaaja ei ollut vielä tarpeeksi koulutettu asiaan, jotta kuvasta olisi saatu vielä parempi. Tämä Haruni on jäänyt käyttämättä sittemmin, se on aika pieni loppujen lopuksi, joten se ei sovi kaulalle kietaistavaksi. Lisäksi tuo väri on niin intensiivinen, että sitä on hankala käyttää normaalien vaatteiden kanssa.

Lanka: Wollmeise "Pure" 100% Merino Superwash
Väri: Versuchskaninchen WD (eli koekaniinierä), erittäin vahva tummanpunainen
Langan menekki: 114g
Ohje: Haruni
Suunnittelija: Emily Ross
Puikot: 3,25mm
Ravelryn projekti
Sukat ja orvokit vuonna 2009
Aina ei tule räpsittyä parhaita kuvia, joskus vaan tarvii sen kuvan heti. Tässä toinen kuva samalta parvekkeelta, kuvassa omat sääret, vähän tuolin pehmustetta, parvekekaidetta, naapurikerrostaloa ja rekvisitaksi nostettu parevekeamppeli. Parvekkeella kuvaamisessa on hankalinta rajata pois kaikki taustalla näkyvä, joten helpointa on antaa sen näkyä. Kuvassa onnistunutta on itse sukat, väri on oikea ja mallineule näkyy hyvin. Oikeastikin sukissa on harmaassa pieni sävyero, nämää on tehty kahdelta 50g vyyhdiltä. Suora auringonpaiste ei muuten toimi parvekkeella kuvatessa. Lanka on 100% merinovillaa ja en suosittele sitä sukkalangaksi. Nämä on kyllä erittäin pehmeät sukat, mutta tähän mennessä on parsittu kantapäästä ja päkiästä jo kahdesti, vaikka käyttöäkään ei ole ollut paljon.

Lanka: Claudia Hand Painted Yarns Fingering

Väri: Buckeye
Langan menekki: 100g, parsintalankaa jäi n. 4m, joka on nyt käytetty.
Ohje: Herringbone Rib Socks
Suunnittelija: Kristi Schueler
Puikot: 2,75mm
Ravelryn projekti

Omat parhaat ja eniten käytetyt kuvauspaikkani ovat: oma parveke, lähiulkoilualue ja kesämökin piha. Omat (ja sen toisen kuvaajan) kuvaustaidot ovat nähtävästi kehittyneet tässä vuosien varrella. Nykyään tietää millaisella kelillä kannattaa rynnätä parvekkelle ottamaan lanka- tai projektikuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti