sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Weisswurst aamupala

Lidl:stä saa Octoberfest teemaviikolla weisswurstia. Paketissa on viisi makkaraa ja makea sinappi pakkauksia. Weisswurst kuuluu kuulemma syödä ennen puoltapäivää, joten loogista on syödä sitä aamupalaksi. Mulla on tässä juomana vehnäoluen sijaan maitokahvi. Lisäkkeenä brezelin neljännes maustamattomalla tuorejuustolla.

Weisswurst on vähän siskonmakkaran tyyppinen, mutta makkaran mausteet ovat täysin erilaiset. Weisswurst kypsennetään kuumassa vedessä n. 10 minuuttia, mutta ei keitetä. Makkara ei saa haljeta kypsennyksessä. Ilmeisesti täällä ei ihmiset tiedä tätä herkkua. Mä ostin kaksi pakettia, joten weisswurst-aamiaisia on vielä tiedossa. Meidän lähi-Lidl:iin tuli myös paistopiste, joten toivottavasti sieltä saa tuoreita pretzeleitä jatkossakin.

Pöytäliina on Finlaysonin Lei ja kahvimuki Stockmannin 150 juhlavuoden muumimuki.


aamupala / breakfast
Our local Lidl (supermarket chain originating from Germany) sells weisswurst on their Octoberfest theme week. It's usually eaten before noon. I have it as breakfast with the sweet mustard and  prezel and cream cheese. Instead of weissbier I have coffee with milk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti