maanantai 31. joulukuuta 2012

Huivivuosi / Year in shawls

Olen ollut varsin surkea blogaaja vuonna 2012. En ole blogannut edes kaikista neuleprojekteistani, joita kertyi yllättävänkin paljon. Runsauden syynä on pienet projektit. Aloitin tammikuussa yhtä neuletakkia, ja purin kaarrokkeen tekeleen kesällä. Tänäkään vuonna ei siis syntynyt paitaa itselle. Osallistuin sen sijaan kesällä ja syksyllä "muutamaan" mysteerihuivikaliin.

Ensimmäisenä Seigaiha
Pidän Kitman Figureoan huivimalleista, niissä riittää haastetta aivoille. Mallineuletta tehdään sekä oikealla että nurjalla puolella ja peilikuvana vasen sekä oikeapuoli. Lopputulos on erittäin kaunis ja pidän langan väristä. Ehkä siksi lanka myös päästää väriä :) Mikä on oikeasti varsin harmillista. Tämä oli Kitmanin kesämysteeri KAL kesä-heinäkuussa. Vuonna 2011 neuloin ensimmäisen Kitmanin mysteeriKALini eli Koi Raman.


Lanka: DyeForYarn Lace // Silk/Merino
Väri: Ex-Peacock
Langan menekki: 78g eli n. 0,8 vyyhtiä
Ohje: Seigaiha / Summer Shawl Mystery KAL 2012
Suunnittelija: Kitman Figureoa
Puikot: 3,75
Muuta: siniset helmet 8/o kokoa Helmimerestä.
Ravelryn projekti.

Toisena kesäpäivänseisauksen Synkmetsä
En yleensä nimeä neuleprojektejani omilla nimillä. Huivin mallineuletta katsellessa siitä tuli mieleeni kuuset ja koska väri on erittäin synkkä musta-vihreä, projektin nimeksi tuli Synkmetsä. En ole erityinen Tolkien fani, nörttinä tietysti Taru sormusten herrasta leffat on teatterissa nähty. Lisäksi olen kuunnellut kirjat Heikki Määttäsen lukemina äänikirjoina. Kuunteluprojekti suoritettiin aikavälillä 22.6.2011 - 23.04.2012 kirjastokuittien mukaan. Tarkoittaa siis 60 kpl CD-levyjä. Mielestäni ensimmäinen kirja oli jännittävää kuunneltavaa, mutta kaksi jälkimmäistä varsin tylsää. Huivissa on lisäkorkeutta, koska vyyhti osoittautui reippaasti ylipainoiseksi ja lankaa riitti. Malli on mukava ja huivi on kelpo.Lanka: madelinetosh tosh merino light
Väri: Titityy ToshKlubi 2011 klubiväri
Langan menekki: 113g eli n. 1,1 vyyhtiä. Ylipainoinen vyyhti
Ohje: Summer Solstice Mystery Shawl KAL 2012
Suunnittelija: Wendy D. Johnson
Puikot: 3,75
Ravelryn projekti.

Kolmantena Rockefeller
Ensimmäinen neulomani Stephen Westin suunnittelema neulemalli. Tästä on vähän sekavat fiilikset. Huivin keskiosan malli ja neulominen on ok. Huivin siipiin säveltelin omiani ohjeesta poiketen. Lopuksi lankakin loppui kesken. Ravelry-ryhmän perusteella useallakin neulojalla lanka loppui kesken. Huivi sinänsä on aika suuri (eli pitkä) ja myös kohtuu painava (300g) verrattuna muihin tekemiini huiveihin. Kokonaisuutena parempi, jos olisi ollut aikaa suunnitella siivet kunnolla paremmiksi, eikä olisi lennossa muokannut niitä. Tämän kanssa kävi niin kuin usein kun ei tekovaiheessa ole tyytyväinen, vaate jää käyttämättä eikä ole tämän parempaa kuvaakaan.Lanka:Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin
Väri: 82Pb (harmaa) sekä Aquarius (We're different) (turkoosi)
Langan menekki: 300g eli 2 vyyhtiä
Ohje: Rockefeller
Suunnittelija: Stephen West
Puikot: 3,25
Ravelryn projekti, jossa tarkemmat tiedot muokkauksista.

Viimeisenä Varjo
Varjo oli TitiTyyn Mysteeri KAL -klubin ohje. Langat sai valita ja ohje tuli mysteerinä. Valitsin langoiksi värit tart ja tern (myös harmaa), mutta lankojen saavuttua päätin että muualta ostamani compsition book grey sopii paremmin tart-punaisen kanssa. Tykästyin madelinetosh:n lankaan ja Varjoa oli kiva neuloa. Tämä on toinen neulomani Veera Välimäen malli ja täytyy sanoa Veeran tavasta kirjoittaa ohjeita, että tykkäisin hiukan täsmällisimmistä ohjeista. Ravelryssä huivin epäortodoksinen muoto herätti keskustelua. Käytössä huivi on osoittautunut hvyäksi ja pysyy ainakin minun hartioillani. Kuvassa mukana lokakuun pihlajanmarjat.


Lanka: madelinetosh tosh merino light
Väri: composition book grey (harmaa) sekä tart (punainen)
Langan menekki: 214g eli 2 (ylipainoista) vyyhtiä
Ohje: varjo [shadow]
Suunnittelija: Veera Välimäki
Puikot: 4,5
Ravelryn projekti.

I've been lousy at blogging this year. Here are four mystery shawls I knitted during summer and autumn. First one is Seigaiha by Kitman Figureoa, a really beautiful and challenging design. Second one is called Summer Solstice Mystery Shawl KAL 2012 by Wendy D. Johnson. I named my project Mirkwood due to the spruce shaped pattern and dark color of the yarn. Third is Rockefeller by Stephen West with modified wings of the shawl. Last one is Shadow by Veera Välimäki, which I have worn the most out of these four shawls. Details of the projects are in the Ravelry links in english.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti